ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tόμσεν: Ήταν εξαιρετική η συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα - Επόμενη συνάντηση την Κυριακή

16:59 - 02 Αυγ 2012 | Οικονομία
Tόμσεν: Ήταν εξαιρετική η συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα - Επόμενη συνάντηση την Κυριακή
Mε χαμόγελα αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της τρόικα από το υπουργείο Οικονομικών και μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη.

 Μάλιστα, ο κ. Τόμσεν χαρακτήρισε τη συνεργασία ως εξαιρετική, προσθέτοντας ότι το κλιμάκιοθα παραμείνει στην Ελλάδα μερικές μέρες ακόμα. Η επόμενη συνάαντηση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και την τρόικα θα γίνει την Κυριακή και στη συνέχεια η τρόικα θα αποχωρήσει.

 

Όπως τόνισαν πηγές στο υπουργείο Οικονομικών έγινε μια εκτεταμένη συζήτηση για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 και για τον προσδιορισμό των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ. Έχουν γίνει κάποιες πρώτες ενέργειες με τα Υπουργεία που θα συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί με ιδιαίτερη ένταση τις προσεχείς ημέρες. Θα υπάρξει και άλλη συνάντηση εδώ στο Υπουργείο – κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή-  ούτως ώστε μέχρι το Σεπτέμβριο,  που θα γίνει η έκθεση, να έχουμε προσδιορίσει τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

 

Επίσης ανέφεραν ότι ο χρόνος που χρειάζεται η κυβέρνηση, είναι συνάρτηση της αξιολόγησης των μέτρων που παραθέτει, της συνεργασίας των Υπουργείων και της αποτίμησης αυτών από τους εταίρους.

 

Οι εταίροι γνωρίζουν, ήδη, μέτρα, τα οποία σε συνεργασία με Υπουργεία εκτιμώνται και θα εκτιμηθούν και τις επόμενες ημέρες. Την Κυριακή  θα έχει ολοκληρωθεί ένας πρώτος κύκλος συζήτησης και θα έχει γίνει ένας προσδιορισμός μέτρων από τα 11,5 δισ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές δεν μπορούν να πουν τι κομμάτι των μέτρων.

 

Χρειάζεται  μεγαλύτερη εξειδίκευση κάποιων μέτρων από αυτά που έχει προτείνει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία. Εκκρεμούν τα δημοσιονομικά ισοδύναμα, έτσι ώστε να ξέρει η κυβέρνηση ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει. Κυρίως για τον προσδιορισμό των ισοδύναμων για τα ειδικά μισθολόγια.

 

Για τις δόσεις:

Έγινε συζήτηση και για τις δόσεις στο φόρο εισοδήματος. Είναι ουσιαστικά στα ισοδύναμα ή, εν πάση περιπτώσει, στα μέτρα εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Ισοδύναμα έχει το υπουργείο Οικονομικών δηλαδή στα ειδικά μισθολόγια, τις δόσεις και τους κτηνοτρόφους.

 

Για το πακέτο:

Έχουν συνεκτιμηθεί η μελέτη του ΚΕΠΕ, τα μέτρα που έχουν δώσει τα Υπουργεία και όποιες άλλες προτάσεις υπάρχουν, στην κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής των μέτρων.

 

Για την ύφεση:

Θα υπάρξουν μακροοικονομικά σενάρια για φέτος και τα επόμενα χρόνια, τα οποία θα συνεκτιμούν τη μεταβολή που έχει επέλθει στο μέγεθος της ύφεσης. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ολοκληρωμένη εκτίμηση από τους εταίρους για το πώς εξελίσσεται το μακροοικονομικό σενάριο για τη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:04 - 02 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.