ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρυθμίσεις εξπρές για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων συζητούν oι αρχηγοί - Αγκάθι η εφεδρεία

18:42 - 07 Αυγ 2012 | Οικονομία
Ρυθμίσεις εξπρές για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων συζητούν oι αρχηγοί - Αγκάθι η εφεδρεία
Αλλιώς τα σκληρά μέτρα λιτότητας δεν θα αποφευχθούν...

Με το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων - εξπρες στο επίκεντρο συναντώνται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, σε μία προσπάθεια να βρουν τρόπο να καλύψουν το χαμένο έδαφος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς να προχωρήσουν στα σκληρά μέτρα της λιτότητας.

 

Ο κ. Βενιζέλος πάντως, φαίνεται να ρίχνει και πάλι λα΄δι στη φωτιά. Σε κομματική εκδήλωση φέρεται να είπε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως θα πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα της εφεδρείας. Κάτι για το οποίο συμφωνεί και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι η εφεδρεία αποτελεί πρόβλημα, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

 

Στη σύσκεψη, όπου και μετέχει υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς επί τάπητος θα τεθεί και το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, θα εξεταστεί το νομοσχέδιο που θα αποδεσμεύει όλα τα προσχώματα για την υποχρεωτική διακράτηση πακέτων μετοχών των ΔΕΚΟ από το δημόσιο, ώστε να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης επιθυμούν να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό, καθώς εκτός του οικονομικού οφέλους, συνυπολογίζεται και το επικοινωνιακό όφελος εν όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στα τέλη Αυγούστου σε Βερολίνο και Παρίσι.

 

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη της Δευτέρας, δόθηκε εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο να συντονίσει και να προωθήσει 77 ρυθμίσεις, σε ένα πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

 

Το κύριο βάρος θα δοθεί στην ολοκλήρωση των 6 αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες ήδη εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες [Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου], στην εκκίνηση 9 ακόμη αποκρατικοποιήσεων [lease back 28 Ακινήτων, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ], οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς και 13 ακόμη αποκρατικοποιήσεων, πχ. λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.λπ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:05 - 07 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.