ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Αύξηση 68% στα καθαρά κέρδη β τριμήνου

10:29 - 09 Αυγ 2012 | Οικονομία
ΟΤΕ: Αύξηση 68% στα καθαρά κέρδη β τριμήνου
Στα 199,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο α΄ εξάμηνο καταγράφοντας άνοδο 49,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Β’ τριμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε τα εξής:

 

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τις ισχυρές επιδόσεις μας το Β’ τρίμηνο του έτους, έχοντας πετύχει προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία αυξημένη κατά 2,4%, καθαρά κέρδη υψηλότερα κατά 68% και περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού μας κατά €151 εκατ. Αντιμετωπίζοντας δύσκολες συνθήκες σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε καταφέραμε να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας σε πολλές από τις αγορές μας, και να συγκρατήσουμε τη μείωση των εσόδων μόλις στο 5%.

 

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι οι συνεχείς και στοχευμένες προσπάθειες μείωσης κόστους των τελευταίων ετών αποδίδουν καρπούς και ενισχύουν την κερδοφορία του Ομίλου. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν περισσότερο από 10%, με σημαντικές μειώσεις σε κάθε έναν από τους τομείς που μπορούμε να επηρεάσουμε. Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν κατά 13% σε επίπεδο Ομίλου και 18% σε επίπεδο σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας. Επίσης, κατά το τρίμηνο επιτύχαμε περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού, καθώς συνεχίσαμε να παράγουμε σημαντικές θετικές ταμειακές ροές.

 

Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν αναμένουμε κάποια σημαντική βελτίωση στο λειτουργικό περιβάλλον των αγορών που δραστηριοποιούμαστε. Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και οι αναμενόμενες μειώσεις στα τέλη διασύνδεσης στις περισσότερες από τις αγορές μας θα επηρεάσουν τις χρηματοοικονομικές μας επιδόσεις. Παρόλα αυτά, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προασπίζουμε τη θέση μας στην αγορά και να εστιάζουμε στην περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας μας και την ενίσχυση των χρηματοοικονομικών μας».

 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 09 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.