ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφος Εμπιστοσύνης στον TAP από SD II

02:58 - 10 Αυγ 2012 | Οικονομία
Σε συμφωνία με τα μέλη της κοινοπραξίας του Shah Deniz, BP, SOCAR και TOTAL, για τη χρηματοδότηση του αγωγού TAP κατέληξε η κοινοπραξία του έργου, Trans Adriatic Pipeline, στην οποία συμμετέχουν η EGL, η Statoil και η E.ON Ruhrgas. Πρόκειται για κεφάλαια τα οποία θα συμβάλουν στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών μέχρι την τελική επιλογή του αγωγού που θα μεταφέρει στην Ευρώπη το αζέρικο αέριο, η οποία αναμένεται το 2013.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται ακόμη την προοπτική συμμετοχής του Shah Deniz στο έργο με μερίδιο έως και 50%.

 

Οι EGL, η Statoil και η E.ON χαιρέτισαν τη συμφωνία και προβλέπουν μια επιτυχημένη συνεργασία την υλοποίηση της κατασκευής του TAP.

 

O Kjetil Tungland, Διευθύνων Σύμβουλος της TAP, δήλωσε: «Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας ψήφο εμπιστοσύνης στην ποιότητα των τεχνικών και εμπορικών λύσεων της TAP από τους βασικούς παράγοντες της βιομηχανίας, και αποτελεί τη βάση της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της TAP και Shah Deniz τον Ιούνιο».

 

«Τώρα η συνεργασία μας με την Shah Deniz είναι ακόμη πιο στενή και μακροπρόθεσμη από ό, τι πριν. Αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τη συνέχιση της σχέσης εργασίας μας στην πορεία προς την τελική απόφαση. Εξακολουθούμε να έχουμε αυτοπεποίθηση για ένα θετικό αποτέλεσμα».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.