ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφαλιστικό και μεταρρυθμίσεις έθεσε η ΕΣΕΕ στον Πρωθυπουργό

15:09 - 01 Σεπ 2006 | Οικονομία
Τον προβληματισμός τους απέναντι στο «καυτό» θέμα του Ασφαλιστικού αλλά και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων έθεσαν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, η ανάδειξη του εμπορίου σε στρατηγική επιλογή για την ανάπτυξη και κυρίως για την τόνωση της απασχόλησης και την μείωση της ανεργίας ήταν επίσης ένα από τα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στην οποία παρευρέθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας.   

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Δημήτρης Αρμενάκος, δήλωσε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό οικονομικά και κοινωνικά θέματα, ζήτησαν την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ενώ μετέφεραν τον προβληματισμό τους για το Ασφαλιστικό. «Όλοι, εργαζόμενοι, εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να βρούμε λύση στο Ασφαλιστικό, είναι θέμα ζωής που δεν μπορεί να περιμένει» τόνισε ο κ. Αρμενάκης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης, επεσήμανε ότι ο εμπορικός κόσμος είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών και ασκεί σημαντική λειτουργία στις αγορές. "Ζήτησα για μια ακόμη φορά από τον εμπορικό κόσμο της χώρας να έχει χαμηλότερες τιμές και υψηλότερη ποιότητα και αυτό το απέδειξε και ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η αγορά κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων και είναι ένα μήνυμα και προς τους ίδιους τους εμπόρους", κατέληξε ο κ. Σιούφας.  

Τέλος, σημειώνεται ότι το πρόγραμμα  συναντήσεων του Πρωθυπουργού εν όψει ΔΕΘ, περιελάμβανε σήμερα και την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεως Γεωργικών Προϊόντων (ΠΑΣΕΓΕΣ). Σε ότι αφορά το θέμα αυτής της συνάντησης ο υπουργός 
Ανάπτυξης είπε "ότι υπάρχει  ανάγκη σταδιακής μετακίνησης για συμπληρωματικά εισοδήματα σε ενεργειακά φυτά και προς αυτήτην κατεύθυνση τα συναρμόδια υπουργεία θα καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες ώστε να βάλουμε στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και το βιοντίζελ και τη βιοαιθανόλη που σημαίνει απεξάρτηση από το πετρέλαιο, καλύτερο περιβάλλον και βεβαίως όπως είπα συμπληρωματικά εισοδήματα για τους αγρότες". Παράλληλα πρόσθεσε ότι "η διάθεση επωνύμων, αλλά πιστοποιημένων, τυποποιημένων και ποιοτικά καλύτερων αγροτικών προϊόντων και για την ελληνική αγορά και για τις διεθνείς αγορές, είναι ο δρόμος με τον οποίο μπορούμε να έχουμε μια πραγματική αναγέννηση στον αγροτικό τομέα και στα αγροτικά προϊόντα".

Εντωμεταξύ, με την ηγεσία της Συνομοσπονδίας της ΓΣΕΕ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου. Οι εκπρόσπωποι της ΓΣΕΕ ανέπτυξαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις θέσεις και τις προτάσεις του κινήματος των εργαζομένων, όπου και συμφώνησε  μαζί τους στα περισσότερα οικονομικά προβλήματα που του έθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ,  όπως για παράδειγμα ότι οι μισθωτοί είναι τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια, ότι οι κοινωνικές ανισότητες εντείνονται και ότι το μεγάλο πρόβλημα-όνειδος για την κοινωνία είναι η ανεργία και κυρίως η ανεργία των νέων.     

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.