ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βλέπει 90% πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ η Citigroup

01:02 - 23 Αυγ 2012 | Οικονομία
Βλέπει 90% πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ η Citigroup
Μπορεί να δούμε Grexit ακόμη και μέσα στο επόμενο δίμηνο

Στο 90% διατηρεί τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ η Citigroup, εκτιμώντας μάλιστα ότι αυό μπορεί να συμβεί ακόμη και μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Το ποσοσό αυτό, η αμερικανική επενδυτική το δίνει από τέλη Ιουλίου, ωστόσο πριν από ένα μήνα περίπου εκτιμούσε ότι αυτό θα γινόταν μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

Οι αναλυτές της Citi περιμένουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σε συνδυασμό με την αδύναμη οικονομία στην περιφέρεια της ευρωζώνης θα πυροδοτήσει νέες υποβαθμίσεις μέσα στα επόμενα δύο ή τρία τρίμηνα.

Παράλληλα, για την Ελλάδα, θεωρεί ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει έλλειμμα και ο περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερη χρηματοδότηση. Με αυτόν τον τρόπο καταρρίπτει τα επιχειρήματα Σαμαρά, ο οποίος μέσω της συνέντευξής του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ζήτησε περισσότερο χρόνο και όχι περισσότερα χρήματα.

«Παραμένουμε απαισιόδοξοι για την κρίση στην ευρωζώνη. Το βασικό μας σενάριο είναι για μια παρατεταμένη οικονομική αδυναμία και αναταραχές στις χρηματοοικονομικές αγορές των περιφερειακών χωρών, που θα οδηγήσουν σε μια νέα ύφεση στην ευρωζώνη συνολικά φέτος και την επόμενη χρονιά», σημειώνουν οι αναλυτές της Citi.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.