ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαγεωργίου : «Όχι αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ για φέτος»

11:20 - 23 Αυγ 2012 | Οικονομία
«Δεν πρόκειται να υπάρξουν φέτος αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και επιπλέον θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν αυξήσεις και μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο τελικός καταναλωτής», επανέλαβε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Aσημάκης Παπαγεωργίου μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Σκοπός του υπουργείου, είπε μιλώντας στον σταθμό 9,84, είναι να βρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης της ΔΕΗ και γενικότερα της αγοράς ηλεκτρισμού, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμά της, και να αποφευχθούν φαινόμενα σαν τον κίνδυνο κατάρρευσης της που παρουσιάστηκε την περίοδο Μάιου- Ιουλίου.

 

Επεσήμανε επίσης ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε συνεργασία με τη ΡΑΕ, ώστε να θεσπιστούν κανόνες που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι πρώτα θα προχωρήσει η πώληση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, όπου αναμένεται να κλείσουν μέσα στο 2013.

 

Για τη ΔΕΗ, όπως είπε, η αποκρατικοποίησή της είναι διαφορετική περίπτωση, και χρειάζεται μελέτη για να βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο προκειμένου η αποκρατικοποίηση να γίνει σωστά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.