ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες : Δίνουν αυξήσεις 3,5% και ζητούν αύξηση ωραρίου

17:42 - 04 Σεπ 2006 | Οικονομία
Αυξήσεις σε ετήσια βάση 3,5% προσφέρουν οι τραπεζίτες στους εργαζομένους και παράλληλα θέτουν 4 όρους ώστε να υπογράψουν την συλλογική σύμβαση εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με την ΟΤΟΕ , οι τραπεζίτες υπό τον κ Πεχλιβανίδη αντιπροέδρου της Εθνικής αλλά με απόντες τους κ Μπαλλή της Eurobank και του κ Φιλάρετου της Alpha πρότειναν

1)Το 20% των καταστημάτων των τραπεζών που φθάνει τα 600 με 700 καταστήματα να λειτουργούν τα απογεύματα όπως και το Σάββατο κατά τα πρώτα του the Mall

2)Μετακύλιση του ωραρίου εργασίας στις τράπεζες κατά 1 ώρα

3)Κατάτμηση των αδειών και

4)Οι διοικητικές υπηρεσίες να λειτουργούν με μεγαλύτερη ευελιξία υπό ένα καθεστώς βαρδιών με έμφαση στο μηχανογραφικό σύστημα, στην θεματοφυλακή κ.α.

Η αντίδραση της ΟΤΟΕ ήταν έντονη αφού διαφώνησαν στην αύξηση του ωραρίου στο 20% των καταστημάτων και στην αύξηση κατά 1 ώρας του ωραρίου για το σύνολο των καταστημάτων των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζίτες ζητούν η ΟΤΟΕ να αποδεχθεί τουλάχιστον τα 3 ζητήματα που έχουν θέσει ώστε να υπάρξει συμφωνία για την συλλογική σύμβαση.

Οι αυξήσεις ύψους 3,5% θεωρούνται πολύ χαμηλές και ήδη στους κόλπους της ΟΤΟΕ υπάρχουν αντιδράσεις.

Την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματισθεί νέα συνάντηση ώστε και οι δύο πλευρές να καταθέσουν τις τελικές τους θέσεις μάλλον βελτιωμένες αφού υπό τις υφιστάμενες συνθήκες δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία.

Π Λεωστάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.