ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση Αλογοσκούφη σε Κορεάτες για επενδύσεις στην Ελλάδα

19:01 - 04 Σεπ 2006 | Οικονομία
Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης σε Κορεάτες επιχειρηματίες σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΒ).

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομίας, ανέπτυξε στους Κορεάτες επενδυτές ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και ο κεντρικός ρόλος της στην ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων.

’λλωστε «πολλές μεγάλες ξένες επιχειρήσεις επέλεξαν την Ελλάδα για να εγκαταστήσουν την έδρα τους για τη δραστηριοποίησή τους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή» τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης και συμπλήρωσε ότι «Σε λιγότερα από δέκα χρόνια, οι ελληνικές επενδύσεις στην περιοχή έφθασαν τα 12 δις ευρώ. Η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Επενδύοντας λοιπόν κανείς στην Ελλάδα αποκτά πρόσβαση σε ένα ευρύ και δυναμικό δίκτυο επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, ο κ. Αλογοσκούφης, αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά πεπραγμένα αλλά και στους στόχους της κυβέρνησης σε ότι αφορά το έλλειμμα ( 2,6% του ΑΕΠ στο τέλος 2006 από 4,5% το 2005) την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της φορολογικής μεταρρύθμισης η οποία θα ξεκινήσει το 2007 και θα αφορά τα φυσικά πρόσωπα, την περαιτέρω επιτάχυνση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων αλλά και στην ολοκλήρωσητου φάσματος των μεταρρυθμίσεων πολλές από τις οποίες βρίσκονται στο στάδιο της εφαρμογής τους

(η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ο νόμος για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, η στρατηγική για την Ψηφιακή Ελλάδα και η νέα εξαγωγική πολιτική με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές-στόχους του εξωτερικού).

«Για όλα αυτά απαιτείται συνέπεια και δημοσιονομική πειθαρχία», κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.