ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριτική ΠΑΣΟΚ για τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη

21:59 - 04 Σεπ 2006 | Οικονομία
Για αθέτηση των υποσχέσεων που έδωσε για τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τα μεγάλα έργα, κατά τις εξαγγελίες της το 2004 στη ΔΕΘ, κατηγόρησε τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Ενημέρωσης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης, έγινε αναλυτική αναφορά σε όσα εξαγγέλθηκαν και δεν έγιναν.

Αναλυτικότερα:

- Υπογραφή πρωτοκόλλου σύναψης δανείου της ΟΛΘ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του 6ου προβλήτα του λιμανιού.

Ο κ. Μαγκριώτης, σημείωσε ότι ο δανεισμός θα σημάνει οικονομικό βούλιαγμα του λιμανιού, προσθέτοντας ότι «ελέγχεται τόσο νομικά, όσο και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η αλλαγή των όρων χρηματοδότησης, καθώς ο φάκελος προέβλεπε, ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από κρατικούς πόρους».

- Ζώνη καινοτομίας

Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι το μόνο που έρχεται για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, είναι απλώς η σύσταση μιας ανώνυμης εταιρείας, που θα διαχειριστεί τον φορέα και όχι ο ίδιος ο φορέας.

- Μετρό.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «εγκαταλείπεται η μέθοδος cut & cover και βαθαίνει από τα 7,5 στα 10 μέτρα, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξαναγίνουν πρόδρομες εργασίες, εδαφολογικές και γεωλογικές μελέτες», ενώ εκτίμησε ότι «θα χρειαστεί, μια τουλάχιστον δεκαετία για να ολοκληρωθεί το έργο».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση και η ΝΔ παρεμβαίνουν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, λειτουργώντας ως κομματάρχες και μίλησε για ανισομερή κατανομή πόρων και προσλήψεις σε δήμους, με κομματικά κριτήρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.