ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β. Σιαρλή: Δεν υπάρχει εξέλιξη με το ρωσικό δάνειο

09:58 - 04 Σεπ 2012 | Οικονομία
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλή αναφέρθηκε στο ζήτημα του ρωσικού δανείου ύψους πέντε δισ. ευρώ που περιμένει η Κύπρος, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν ακόμα εξελίξεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Κύπρος πρέπει να μάθει να ζεί και με τα δικά της χρήματα κι όχι με δανεικά.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ είπε ότι είχε επικοινωνία με εκπρόσωπο της προεδρίας νωρίς το πρωί και πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη για το ρωσικό δάνειο. Επομένως, είπε, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω το δημοσίευμα.

 

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και ότι το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που ζητούνται από τη Μόσχα.

 

Ο κ. Σιαρλή επιβεβαίωσε πάντως τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να έχει υποβάλει προσχέδιο μνημονίου με τα μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν προκειμένου να δοθεί η βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης.

 

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η τρόικα παρέχει περιθώριο δύο-τριών ετών, ώστε η Κύπρος να μπορέσει να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται.

Εργαζόμαστε συνεχώς και βρισκόμαστε σε διαρκή διαβούλευση με τις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τόνισε πως «συνεχίζουμε το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους», επισημαίνοντας πως «χρειάζεται να γίνουν θυσίες από όλους, ώστε σε δύο-τρία χρόνια η Κύπρος να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Πρέπει να ζούμε με τα δικά μας χρήματα και όχι με δανεικά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.