ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εξαγωγές στο επίκεντρο της Κυβερνητικής

13:05 - 05 Σεπ 2006 | Οικονομία
Η εξαγωγική πολιτικής της χώρας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής που συνήλθε υπό τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε την κυβερνητική ομάδα για τις θετικές επιδόσεις που σημείωσε ο τομέας των εξαγωγών όπου σε νούμερα αυτό μεταφράζεται σε αύξηση του ρυθμού των εξαγωγών κατά 22,2% το πρώτο φετινό εξάμηνο από 13% που διαμορφώθηκε το 2005.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι τα ελληνικά προϊόντα εξάγονται σε όλες τις χώρες, αλλά τόνισε ότι υπάρχει στόχευση σε 17 χώρες και μεγάλες αγορές με σύγχρονες πολιτικές και τεχνικές διαφήμισης.

Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε και στο ρόλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών αλλά και του Συμβουλίου Εξαγωγών, υπογραμμίζοντας ότι στη σημερινή εποχή που το εμπόριο παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία ο τομέας των εξαγωγών είναι σημαντικός. Ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ακόμη ότι η χώρα πρέπει να είναι εξωστρεφής και σε αυτή την κατεύθυνση θα ενταθούν οι προσπάθειες.

Ερωτηθείς σχετικά για τη διαφθορά ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένες διαδικασίες και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών πρόσφατα προωθήθηκε και διάταξη για αυστηρότερο έλεγχο του πόθεν έσχες των προϊσταμένων στο υπουργείο Οικονομίας

Σημειώνεται, ότι πριν την συνεδρίαση της Κυβερνητικής ο Πρωθυπουργός δέχθηκε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Σουρακιάτ Σατιαντάϊ με τον οποίο συναντήθηκε και η κ.Ντ.Μπακογιάννη. Στις συναντήσεις συμφωνήθηκε πως πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών.Η Ταϊλάνδη, τόνισε ο κ. Σατιαντάϊ, μπορεί να αποτελέσει κόμβο για την Ελλάδα δημιουργώντας μια κοινοπραξία για δέκα ασιατικές χώρες, ώστε η Ελλάδα να εισχωρήσει και σε άλλες αγορές.

Στις 12.00, ο κ.Κ.Καραμανλής θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Νο Μο Χιούν και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.