ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταργήθηκε το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου στις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ

19:52 - 06 Σεπ 2012 | Οικονομία
Καταργήθηκε το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου στις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ
Στο πλαίσιο ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού, η κυβέρνηση προχωρά στην επίσπευση της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, διασφαλίζοντας πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

 

Η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Άρχων, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής γνωμοδότησε θετικά -αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα μη νομιμότητας της διαδικασίας- για τους προτεινόμενους για διορισμό στο ΤΑΙΠΕΔ, Τ.Αθανασόπουλο (ως πρόεδρο) και Γ.Εμίρη (ως διευθύνοντα σύμβουλο), οι οποίοι προβλέπεται να διοριστούν άμεσα με υπουργική απόφαση.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:51 - 07 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.