ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΒΒΕ: Να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση της ρευστότητας

20:08 - 06 Σεπ 2012 | Οικονομία
Την ανάγκη άμεσης υλοποίησης όλων εκείνων των μέτρων που θα αυξήσουν άμεσα τη ρευστότητα ζήτησαν τόσο από την κυβέρνηση, όσο και την αντιπολίτευση οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) που σήμερα πραγματοποίησαν συνάντηση τόσο με τον Α. Σαμαρά, όσο και τον Αλ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ κ. Πέντζο, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο ενώ οι βιομήχανοι υπογράμμισαν ότι η έξοδος από την κρίση διέρχεται από την έμπρακτη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Όσον αφορά στα θέματα της Βορείου Ελλάδος, η διοίκηση του ΣΒΕΕ ζήτησε από τον πρωθυπουργό την ενίσχυση της Ζώνης Καινοτομίας και επεσήμαναν τον κίνδυνο αποεπένδυσης που βρίσκεται προ των πυλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος και για σειρά δράσεων που θα ενισχύσουν και την ανάπτυξη, τη ρευστότητα και την επιχειρηματικότητα.
Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, ζήτησε και από τον κ. Τσίπρα να στηρίξει με κάθε τρόπο τη διάσωση του παραγωγικού ιστού της χώρας και της ιδιωτικής οικονομίας. Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύουν να χαθούν πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας από το κλείσιμο πληθώρας μεταποιητικών επιχειρήσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης, ειδικά στην Ελληνική περιφέρεια.
Γι' αυτό τα ειδικότερα μέτρα που ζήτησε ο ΣΒΒΕ να υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση είναι κατά προτεραιότητα αυτά που θα αυξήσουν άμεσα τη ρευστότητα και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα στην αγορά, για να διασωθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να αναπνεύσει η κοινωνία και οι επιχειρήσεις.
Είναι φανερό, υπογράμμισε ο κ. Πέντζος, ότι πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η έξοδος από την κρίση διέρχεται από την έμπρακτη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.