ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: Προεξοφλούν θετική αξιολόγηση από την τρόικα

17:38 - 10 Σεπ 2012 | Οικονομία
X.A.: Προεξοφλούν θετική αξιολόγηση από την τρόικα
Μεγάλες εντολές αγορών βγήκαν στο Χ.Α. και συγκεκριμένα σε μετοχές του 20άρη και τράπεζες από ξένους οίκους.

Από τη στιγμή που άρχισε να μεταστρέφεται το κλίμα στο εξωτερικό για την Ελλάδα με ουκ ολίγους εμπλεκόμενους περί τα χρηματιστηριακά να συνδέουν την αντίδραση της αγοράς ακόμα και με τις... έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο (!).

 

Ανεξάρτητα από αυτό, οι ξένοι διαχειριστές βλέπουν να αλλάζει το κλίμα για τη χώρα μας από τη στιγμή που η Γερμανία θα κάνει, όπως γράφει ο Τύπος της, τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ενώ ταυτόχρονα προεξοφλείται τέτοια αξιολόγηση από την τρόικα που θα επιτρέπει τελικά στην εκταμίευση της δόσης μαμούθ των 32 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας μεταβαίνει την Παρασκευή στην Κύπρο, στο πλαίσιο του άτυπου Eurogroup για να ακούσει το πρώτο “ναι” στα μέτρα που πρόκειται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση.

 

Υπό αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με την αγορά, δικαιολογούνται οι αγορές που βγήκαν στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος έκλεισε με άνοδο σχεδόν 11% και ο FTSEC 20 με κέρδη 6,12%. Η μετοχή της Κύπρου πρωταγωνίστησε με σούπερ κέρδη 27,75%, στα 0,2440 ευρώ και όγκο 27,1 εκατ. τεμαχίων, έπειτα από τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά. Κέρδη 15,73% για την Πειραιώς, η οποία έχει τεθεί στην προσοχή των επενδυτών μετά την εξαγορά της ΑΤΕ και έκλεισε με άνοδο 15,7%, στα 0,33 ευρώ, επίπεδα που έχει να δει τουλάχιστον εδώ και πέντε μήνες.

 

Κέρδη 11,6% για τον Τιτάνα, στα 14,72 ευρώ, 9,5% για την Eurobank, 9,4% για τον Μυτιληναίο, στα 2,91 ευρώ, 8,56% για την MIG και φήμες για εξαγορά τράπεζας, 8,3% ενισχύθηκε η Εθνική, στο 1,69 ευρώ και 7,7 εκατ. τεμάχια, 6,85% η Alpha, στο 1,56 ευρώ με 5,5 εκατ. τεμάχια, 6,68% η άνοδος για την Jumbo και θετικό πρόσημο για 16η συνεχόμενη συνεδρίαση. Κλείσιμο άνω του 2% για την Motor Oil, την Coca Cola και τη ΔΕΗ και κατά 3,85% για την ΜΕΤΚΑ.

 

Οι συναλλαγές σατο Χ.Α. ανήλθαν στα 80,9 εκατ. ευρώ, με εντολές που προήλθαν κυρίως από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Citigoup, την Morgan Stanley και την Deutsche Bank. Επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα επίπεδα των 750 μονάδων, κάτι που αν γίνει το Χ.Α. θα έχει καλύψει σε λιγότερο από ένα μήνα το χαμένο έδαφος 150 μονάδων, σχολιάζουν οι χρηματιστές που παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.