ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινωνία της Πληροφορίας: «Βολές» στο ΠΑΣΟΚ για τη μη συμμετοχή του στο «Ψηφιακό Αλμα»

20:20 - 05 Σεπ 2006 | Οικονομία
«Πυρά» εναντίον του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για την άρνησή του να συμμετάσχει στη Διακομματική Επιτροπή για το Ταμείο με σκοπό το «Ψηφιακό Αλμα».

Πρόκειται για πρόγραμμα με στόχο τη χρηματοδότηση της έναρξης νέων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων σε πρώιμο στάδιο, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τομείς τεχνολογιών πληροφορικής ή σε άλλους κλάδους, που αξιοποιούν δυναμικά τις νέες τεχνολογίες.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συγκαλύψει τη στείρα αντιπολιτευτική τακτική του, «αρθρώνει ατεκμηρίωτα επιχειρήματα σχετικά με την αμοιβή διαχείρισης του ΑΚΕΣ, που αποκαλύπτουν την πλημμελή ενημέρωση των στελεχών του, όσο και την εσκεμμένη διαστρέβλωση των στοιχείων».

Η λειτουργία του Ταμείου

Το Ταμείο για το Ψηφιακό ’λμα, χρηματοδοτούμενο από το ΕΠ «Κοινωνία της Πληροφορίας», θα έχει τη μορφή Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ), σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 2992/2002.

Το Ταμείο έχει συνολική διάρκεια ισχύος δώδεκα έτη, αρχής γενομένης από την σύναψη της συμβάσεως της συστάσεώς του, ενώ η επενδυτική περίοδος περιλαμβάνει δύο φάσεις: τη φάση της αρχικής επένδυσης (δύο έτη) και τη φάση της επανεπένδυσης (πέντε έτη).

Τη Διαχείριση του Ταμείου θα ασκεί Ιδιώτης Διαχειριστής που θα επιλεγεί μέσω ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού. Η αμοιβή του Διαχειριστή κινείται μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, καθώς αντιστοιχεί κατά μέγιστο σε ποσοστό 1,95% του συνολικού κεφαλαίου ετησίως καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του Ταμείου, ήτοι τα 12 έτη και όχι τα δύο έτη, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ο Διαχειριστής του Ταμείου θα λαμβάνει τις επενδυτικές αποφάσεις βάσει εμπορικού σκεπτικού και θα αμείβεται ανάλογα με τις επιδόσεις του, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.