ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Ένα ακόμα βήμα για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου

09:39 - 13 Σεπ 2012 | Οικονομία
Ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε χθες Τετάρτη ότι μετά από πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπρου, η Διαπραγματευτική Ομάδα με την Noble, έχει την ευθύνη, ώστε Κυπριακή και Δημοκρατία και Noble να συνυπογράψουν μια σειρά από συμφωνίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο από τα δικά μας κοιτάσματα, όπως και για την κατασκευή Τερματικού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό για σκοπούς εξαγωγής του φυσικού αερίου.

Στην ίδια απόφαση, συνέχισε ο κ. Συλικιώτης, «το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον ίδιο, «όπως προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την έναρξη παράλληλων διεργασιών/ διαπραγματεύσεων για ενδιάμεση λύση σε ό,τι αφορά στην προμήθεια φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά της Κύπρου πριν το 2017 – 2018».

 

 

Σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της νέας ενεργειακής στρατηγικής της Κυβέρνησης, στο επίκεντρο της οποίας είναι η διαφοροποίηση του ενεργειακού μας μείγματος, μέσω της αυξημένης χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στην κυπριακή ΑΟΖ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.