ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περικόπτονται οι διεθνείς επενδύσεις, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

11:47 - 13 Σεπ 2012 | Οικονομία
Η ανησυχητική κατάσταση της διεθνούς οικονομίας έχει καταστήσει πολύ επιφυλαχτικές τις επιχειρήσεις στο να επενδύσουν σε κάποια άλλη χώρα, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού

Σε έκθεσή του, ο ΟΟΣΑ τονίζει πως αναμένει η αξία των συγχωνεύσεων και εξαγορών μεταξύ των εταιρειών σε διάφορες χώρες, θα υποχωρήσει στα 675 δισ. δολάρια φέτος από τα 1 τρις. δολάρια το 2011, σε μια πτώση της τάξης του 34%.

Και ανακοίνωσε ακόμη ότι οι εταιρείες έχουν αυξήσει δραματικά την πώληση των ξένων περιουσιακών τους στοιχείων. Ως αποτέλεσμα, οι καθαρές διεθνείς συγχωνεύσεις και εξαγορές (η διαφορά μεταξύ νέων επενδύσεων και πώλησης στοιχείων του ενεργητικού), θα υποχωρήσουν στα 317 δισ. δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 2004.

Η πτώση αυτή οφείλεται εν πολλοίς στην αβεβαιότητα για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και των διεθνών ανησυχιών ότι η άνοδος του προστατευτισμού θα δημιουργήσει ένα περισσότερο ριψοκίνδυνο επενδυτικό περιβάλλον, ανέφερε ο ΟΟΣΑ.

Τόνισε ακόμη ότι οι διεθνείς συγχωνεύσεις και εξαγορές υποχωρούν τρεις φορές περισσότερο από ό,τι οι εγχώριες, μια εξέλιξη που θα ανησυχήσει όσους θεωρούν ότι η παγκοσμιοποίηση της παραγωγής είναι κλειδί για την μελλοντική ευημερία.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.