ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας

12:55 - 06 Σεπ 2006 | Οικονομία
Τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσαν, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Τάσος Νεράντζης και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος.

H Επιτροπή Αξιολόγησης της Πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας» συνεδρίασε υπό την Προεδρία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν με προτάσεις Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δήμοι και Επιμελητήρια.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2006 εξετάσθηκαν, σε πρώτη φάση, 29 προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους φορείς αυτούς.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αντίστοιχου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού, που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ενίσχυση του επιχειρηματικού πολιτισμού στην Ελλάδα ως στοιχείο αυτοδιοικητικής δράσης με την απόδοση της δέουσας σπουδαιότητας στο επιχειρείν και την ανάπτυξη άμιλλας μεταξύ των φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη, προώθηση και την ευρύτερη εφαρμογή επιτυχημένων πρωτοβουλιών, που αποσκοπούν στη στήριξη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Στη συνεδρίαση αυτή παρόντα ήταν όλα τα μέλη, η οποία αποτελείται από τους:

· Αθανάσιο Βεζυργιάννη, γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης,

· Σπύρο Παπαδόπουλο, γενικό γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης,

· Ανδρέα Ανδρεόπουλο, τέως πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,

· Νικόλαο Αναλυτή, πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής(Ο.Κ.Ε),

· Γεώργιο Κασσιμάτη, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε),

· Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών(Σ.Ε.Β.).

Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης τα μέλη της Επιτροπής εξέτασαν τον κατάλογο των προτάσεων που υπεβλήθησαν στη Διεύθυνση Διεθνών Βιομηχανικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας», με σκοπό την αξιολόγησή τους.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, μετά την εξέταση των επιμέρους φακέλων, την εξέταση των συμπληρωματικών στοιχείων που απέστειλαν οι υποψήφιοι μετά από υπόδειξη της Επιτροπής και μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για κάθε επιμέρους θέμα και τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από το διευθυντή της αρμόδιας Διεύθυνσης Διεθνών Βιομηχανικών Σχέσεων Ιωάννη Πατίρη, ενέκρινε ομόφωνα τα παρακάτω:

- Να προωθηθούν για συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα να αποτελέσουν τα μεγάλα Εθνικά Βραβεία, οι παρακάτω υποψηφιότητες, που συνδυάζουν στοιχεία πρωτοτυπίας και αποτελεσματικότητας και γενικά ικανοποιούν σε σημαντικό βαθμό τα κριτήρια που τίθενται από το εγχειρίδιο λειτουργίας σχετικά με την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας :

1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,

ΈΡΓΟ/ ΔΡΑΣΗ : «ΤΕΧΝΟΓΕΝΕΣΙΣ»

2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ/ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων,

ΈΡΓΟ/ ΔΡΑΣΗ : «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ»

- Να βραβευθούν σε εθνικό επίπεδο οι παρακάτω υποψηφιότητες οι οποίες, κρίθηκαν ως αποτελεσματικές και ικανές για την τόνωση και την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος στην Ελλάδα.

1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

ΈΡΓΟ/ ΔΡΑΣΗ : «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ»,

2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ/ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Επιμελητήριο Δωδεκαννήσου

ΈΡΓΟ/ ΔΡΑΣΗ : «Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ»,

3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Δήμος Συκεών Θεσσαλονίκης

ΈΡΓΟ/ ΔΡΑΣΗ : «ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΝΗ»

4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

Δημοτική Επιχείρηση Πτολεμαϊδας

ΈΡΓΟ/ ΔΡΑΣΗ : «ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ»

5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ)

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ’ρτας

ΈΡΓΟ/ ΔΡΑΣΗ : «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.