ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα κρίνονται στις επόμενες δύο εβδομάδες - Kρίσιμες συναντήσεις Στουρνάρα με τρόικα και Ράιχενμπαχ

09:45 - 17 Σεπ 2012 | Οικονομία
Όλα κρίνονται στις επόμενες δύο εβδομάδες - Kρίσιμες συναντήσεις Στουρνάρα με τρόικα και Ράιχενμπαχ
Στο «τραπέζι» και η καλύτερη δυνατή απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ θα συναντηθεί σήμερα  με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, στη φορολογική μεταρρύθμιση, στο ασφαλιστικό και στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων για την επαναφορά της ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο κ. Ράιχενμπαχ θα συναντηθεί ακόμη με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

 

Ακόμα, ο Γιάννης Στουρνάρας θα υποδεχτεί τους εκπρόσωπους της τρόικας, στις 17.00 στο υπουργείο Οικονομικών. Θα εξετασθούν στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων συγκεντρώνει για τα δηλωθέντα εισοδήματα 2011 από τα οποία προκύπτει ότι το 20% των φορολογουμένων δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα των 5.000 ευρώ και το 32% εισοδήματα χαμηλότερα των 8.000 ευρώ. Τα εν λόγω στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις στο σκέλος της φορολογίας.

 

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τα πάντα» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας


Ο Έλληνας υπουργός επέμεινε ότι είναι «περισσότερο αισιόδοξος» για τις προοπτικές της χώρας, αν και παραμένει ένας αγώνας δρόμου με αντίπαλο το χρόνο προκειμένου να συναντήσουν τους όρους που θα «ξεκλειδώσουν» τα δάνεια διάσωσης.

«Είμαι περισσότερο αισιόδοξος, έχουμε στρίψει τη γωνία. Υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ υμών και των εταίρων μας, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας στη Guardian.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πάντα στις επόμενες δύο εβδομάδες έτσι ώστε όλα να τεθούν στο τραπέζι στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου. Εάν δεν μπορέσουμε να τα ξεκαθαρίσουμε, τότε δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε αναφερόμενος στη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς εάν έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως «υπάρχει καλύτερη χημεία μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας. Αυτό εισπράττω εγώ, αλλά θα πρέπει να ερωτηθούν και οι Γερμανοί».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:10 - 17 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.