ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βάζει πλάτη» στον Βάιντμαν η Μέρκελ

13:03 - 17 Σεπ 2012 | Οικονομία
Τον διοικητή της Μπούντεσμπανκ, Γιενς Βάιντμαν, υπερασπίστηκε με σημερινή της δήλωση η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκέλα Μέρκελ, η οποία τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος του κεντρικού τραπεζίτη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

«Η ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι σημαντική για εμάς και δεν πρόκειται να σχολιάσω τις παρατηρήσεις [του κ. Βάιντμαν] σχετικά με την πολιτική της ΕΚΤ», υπογράμμισε η κ. Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

 

«Γνωρίζω τον ίδιο και γνωρίζω ότι ενδιαφέρεται ειλικρινά για την επίλυση της κρίσης με έναν πραγματικά βιώσιμο τρόπο και για τη σταθερότητα του ευρώ», σημείωσε.

 

 

Την αντίδραση της καγκελάριου προκάλεσαν τα επικριτικά σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε το σαββατοκύριακο σε γερμανική εφημερίδα τόνισε ότι προκαλείται σύγχυση στη γερμανική κοινή γνώμη από τις δημόσιες διαφωνίες που εκφράζονται από στελέχη της ΕΚΤ σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

 

 

Ο κ. Βάιντμαν έχει επικρίνει ανοιχτά τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας να προχωρήσει σε αγορά ομολόγων, υποστηρίζοντας ότι η ΕΚΤ ξεπερνά τα όρια, χρηματοδοτώντας τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.