ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kαι που να παίρναμε το ok από την τρόικα - Ράλι προσδοκιών από το Χ.Α.

12:46 - 20 Σεπ 2012 | Οικονομία
Kαι που να παίρναμε το ok από την τρόικα - Ράλι προσδοκιών από το Χ.Α.
Τις 800 μονάδες κοιτάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά που περισσότερο από κάθε άλλη φορά φαίνεται ότι ποντάρει στο καλό σενάριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των χρηματιστών, παρά τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, τελικά θα καταλήξουν στα μέτρα οι πολιτικοί αρχηγοί, τα οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το ενδιαφέρον έχει φύγει από τις τράπεζες, οι οποίες έχουν σημειώσει άνοδο κοντά στο 50% από την αρχή του μήνα, οπότε παρατηρείται σχετική κόπωση και έχει περάσει σε μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Σούπερ κέρδη περίπου κατά 15% για την Ελλάκτωρ, πάνω από το 1,51 ευρώ και πληροφορίες περί πώλησης του ποσοστού των αδελφών Καλλιτσάντση στην οικογένεια Μπόμπολα με τίμημα κοντά στα 47εκατ. Ευρώ.

 

Κέρδη 10% και για τη Βιοχάλκο, η άνοδος της οποίας αποδίδεται στη σημαντική αντίδραση το τελευταίο διάστημα των θυγατρικών της, κέρδη 6,89% για τη ΔΕΗ ενόψει ιδιωτικοποίησης, 5,4% ενισχύεται η μετοχή της Jumbo, η οποία ενισχύεται από την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δεδομένου ότι αγοράζει φθηνά τα προϊόντα της και τα πουλάει σε ευρώ και άνω του 3,55 ανέρχονται τα κέρδη στον Μυτιληναίο.

 

Να σημειωθεί ότι παρατηρούνται εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό. Σύμφωνα με ένα σκεπτικό πριν από την κρίση πολλοί ξένοι βρέθηκαν να χάνουν πολλά κεφάλαια εξαιτίας της απότομης διόρθωσης. Έπειτα από τρία χρόνια εγκλωβισμού σπεύδουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους στα χαμηλά. Ισχυρές εντολές έχουν βγει ακόμα σε Coca Cola, ΜΕΤΚΑ, Μοtor Oil, OTE, ακόμα και ο ΟΠΑΠ σημειώνει εντυπωσιακά κέρδη που πλησιάζουν το 4%. Στα 8,70 ευρώ ενισχύεται η μετοχή των Folli Follie, καθώς αναμένονται νεότερα ως προς την πώληση των ΚΑΕ. Από τις τράπεζες κέρδη άνω του 3% σημειώνουν ΕΤΕ,Alpha και Eurobank. Οι συναλλαγές ανέρχονται στα 36 εκατ. ευρώ.

 

Στ. Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.