ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: «Τα πάντα για την Ευρωζώνη θα ''παιχτούν'' στην Ιταλία»

13:59 - 24 Σεπ 2012 | Οικονομία
«Αν η κυβέρνησητης Ιταλίας καταφέρει και αντέξει τις πιέσεις, τότε η κρίση στην Ευρωζώνη θα αρχέσει να εξομαλύνεται» τόνισε ο επικεφαλής του Οργανισμόυ, Άνχελ Γκούρια

Αν η κυβέρνηση Μόντι δεχθεί πιέσεις από τις αγορές και οδηγηθεί κι αυτή σε παρόμοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ισπανία, τότε το μέλλον του ευρώ μόνο ευοίωνο δε θα είναι, ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τον Γκούρια, η Ιταλία αποτελεί και τη θρυαλλίδα της ευρωπαϊκής κρίσης. Εάν η κυβέρνησης της καταφέρει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, τότε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα μπορεί να είναι βιώσιμο, αν μάλιστα στο μεταξύ αρθούν όλες οι ανισορροπίες μεταξύ των χωρών μελών.


Μεταξύ των επόμενων ενεργειών που θα πρέπει να προωθηθούν στην Ευρώπη και στην Ιταλία είναι σταματήσει η διαφθορά, τα σκάνδαλα και η παραοικονομία, ενώ θα πρέπει να υπάρξουν και ενέργειες τόνωσης της οικονομίας με κοινωνικά χαρακτηριστικά.


Συμπλήρωσε ωστόσο πως το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διανύει μια δύσκολη περίοδο, ενώ πρόσθεσε ότι βλέπει τους θεσμούς να ενισχύονται.


Γνωρίζουμε που θέλουμε να πάμε και έχουμε τους θεσμούς για να το καταφέρουμε» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε «Εχουμε και πάλι το μπαζούκα». Το ερώτημα που τίθεται, σύμφωνα πάντα με τον Γκούρια, είναι γιατί δεν το χρησιμοποιούμε; «Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε τους θεσμούς αλλά και ο λόγος για τον οποίο αυτή η δύναμη πυρός δημιουργήθηκε.

 

Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός άλλου. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να δίνει χρήματα για τους Ευρωπαίους. Η Ευρώπη έχει τις δυνάμεις της. Το θέμα είναι να χρησιμοποιηθούν στο έπακρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.