ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FTD: Η Ε.Ε. θα ανακοινώσει κοινό πακέτο για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο

14:14 - 24 Σεπ 2012 | Οικονομία
FTD: Η Ε.Ε. θα ανακοινώσει κοινό πακέτο για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο
Αλλαγές στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ευρύτερο πακέτο διάσωσης για την Ισπανία και έγκριση της πρώτη δόσης βοήθειας για την Κύπρο απεργάζονται στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times Deutschland

Τα νέα μέτρα στήριξης για τις τρεις χώρες μπορεί να διαπραγματευτούν και να παρουσιαστούν στις εθνικές κυβερνήσεις ως πακέτο μέχρι το Νοέμβριο το αργότερα, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα.

Ένα κοινό πακέτο στόχο έχει να κάμψει τις αντιστάσεις για επιπλέον παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα μεταξύ των Γερμανών βουλευτών, παρουσιάζοντας μια ευρεία λύση που θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική αλλαγή στην κρίση χρέους, τόνισε η εφημερίδα.

Αρχικά, οι αποφάσεις ήταν προγραμματισμένο να ληφθούν τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ωστόσο, το Βερολίνο βάζει φρένο στο να κλείσει μια συμφωνία στην επόμενη σύνοδο στα μέσα Νοεμβρίου. Τα μέλη της τρόικας δεν θα έχουν ολοκληρώσει την έκθεσή τους για την Ελλάδα μέχρι την επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 8 Οκτωβρίου, αναφέρει το δημοσίευμα.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:21 - 24 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.