ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή Νεράτζη σε συνέδριο Φωτοβολταϊκής Ηλιακής Ενέργειας

13:14 - 07 Σεπ 2006 | Οικονομία
Σε ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που πραγματοποιούνται στον τομέα της Φωτοβολταϊκής Ηλιακής Ενέργειας συμμετείχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νεράντζης

Το συνέδριο διεξήχθη στην Δρέσδη και μεταξύ των ομιλητών ήταν καιο Πρωθυπουργός του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Σαξονίας καθ. Georg Milbradt.

Στην ομιλία του ο κ. Νεράντζης, αναφέρθηκε στη συγκυρία που βιώνουμε σήμερα, στον ενεργειακό τομέα και δη τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας, τα πεπερασμένα αποθέματα ορυκτών καυσίμων αλλά και την ύπαρξη κερδοσκοπικών κινήσεων στις διεθνείς αγορές πετρελαίου που καθιστούν απολύτως αναγκαία την εντατικοποίηση των προσπαθειών για εξοικονόμηση ενέργειας, για καλύτερη απόδοση των υπαρχόντων πόρων, για περιορισμό της εξάρτησης από το πετρέλαιο και για αναζήτηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Περαιτέρω, ανέλυσε τη νέα ενεργειακή πολιτική που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση συστατικά στοιχεία της οποίας αποτελούν η ενεργειακή επάρκεια, η ασφάλεια εφοδιασμού, οι πολλές πηγές τροφοδοσίας αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας και αποδοτικότητα (efficiency).

Επίσης, έκανε αναφορά στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ, που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή, και ιδιαίτερα στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται, για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων, τονίζοντας τα εξής:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.