ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση 1,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο

14:13 - 07 Σεπ 2006 | Οικονομία
Αύξηση κατά 1,4% παρουσίασε σε ετήσια βάση τον Ιούλιο ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής έναντι μειώσεως 5,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2006, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2005, παρουσίασε αύξηση κατά 0,9%, έναντι μειώσεως 2,5%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2005 προς το 2004.

Η αύξηση κατά 1,4% του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής το μήνα Ιούλιο 2006, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2005, προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

- Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων παρουσίασε αύξηση, κατά 6,9%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, καθώς και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

- Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε αύξηση, κατά 3,4%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και της παραγωγής τροφίμων – ποτών.

- Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε μείωση, κατά 7,8%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η εξέλιξη του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιουλίου 2006, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2005, κατά Κύριες Ομάδες Βιομηχανικών Κλάδων, έχει ως εξής:

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ενέργειας παρουσίασε μείωση κατά 2,1%

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ενδιάμεσων Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 6,0%

• Ο Δείκτης Παραγωγής Κεφαλαιουχικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 5,8%

• Ο Δείκτης Παραγωγής Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 7,1%

• Ο Δείκτης Παραγωγής μη Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 1,3%.

Ανάλυση μέσων μεταβολών Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής.

Η αύξηση κατά 0,9% του μέσου Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2006, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2005, προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

• Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 1,4%

• Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε αύξηση κατά 1,6%

• Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε μείωση κατά 1,0%

Η εξέλιξη του μέσου Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2006, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2005, κατά Κύριες Ομάδες Βιομηχανικών Κλάδων, έχει ως εξής:

- Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ενέργειας παρουσίασε αύξηση κατά 2,5%

- Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ενδιάμεσων Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 1,3%

- Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Κεφαλαιουχικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 3,4%

- Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 1,8%

- Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής μη Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 1,6%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.