ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: «Δεν μπορούμε να αποτύχουμε στην εφαρμογή του προγράμματος»

11:43 - 28 Σεπ 2012 | Οικονομία
«Πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και οι ευρωπαΐοι εταίροι να μας στηρίξουν ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης

« Η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα καταδικασμένη και η αποτυχία δεν είναι επιλογή μας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργανώνουν από κοινού σήμερα το υπουργείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD).

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης μιας σειράς μεταρρυθμίσεων με στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα καθώς, όπως υποστήριξε, «το έλλειμμα στην εφαρμογή είναι το πρόβλημά μας ».

 

Επισήμανε ιδιαίτερα τη σημασία « μιας πλατιάς συμμαχίας συστράτευσης όλων των παραγωγικών δυνάμεων και της υγιούς επιχειρηματικότητας για την αναδιάρθρωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ώστε να αποκτήσει εξωστρεφή διάρθρωση και παράλληλα να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας».

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε ειδική αναφορά στις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει 15 δισ. ευρώ σε δραστηριότητες στα Βαλκάνια και απασχολούν 200.000 εργαζόμενους, ενώ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα έρθει στη χώρα μας κλιμάκιο της Τράπεζας για να συζητηθούν οι περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας με την ελληνική επιχειρηματικότητα για περαιτέρω ανάπτυξη στα Βαλκάνια.

 

« Η συμβολή της ΕBRD θα συμβάλει στη διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας , για τη δημιουργία θυγατρικών τραπεζών και επιχειρήσεων και τη διευκόλυνση διασυνοριακών συναλλαγών», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας ότι οι ελληνικές συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι αρκετά ανεπτυγμένες και μπορούν να μετέχουν σε προγράμματα, σε συνεργασία με αναπτυξιακές τράπεζες.

 

Ο υπουργός έκλεισε τον χαιρετισμό του αναφέροντας ότι «απαιτείται αποφασιστικότητα από την Ελλάδα και αλληλεγγύη από την πλευρά των εταίρων μας».

 

Από την πλευρά του ο Αντ. Μπαρτζώκας που μετέχει στο Συμβούλιο Διευθυντών της EBRD, ξεκινώντας την ομιλία του δήλωσε ότι «η χώρα μας δεν είναι χώρα επαίτης, αλλά ισότιμος εταίρος της ΕΕ» . Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα μπορεί και ενδιαφέρεται να ενισχύσει επιχειρηματικές προσπάθειες στον τομέα της ενέργειας, των τροφίμων, της διαχείρισης περιβάλλοντος και αποβλήτων, στον τουρισμό και άλλα.

 

Αναφέρθηκε, τέλος, στο γεγονός ότι λειτουργούν εδώ και χρόνια δύο γραφεία της τράπεζας στη χώρα μας, ένα που αφορά σε ζητήματα τεχνικής συνεργασίας, μέσω του οποίου έχουν προωθηθεί 27 έργα στις υποδομές την ενέργεια το περιβάλλον, τον τουρισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ υπάρχει και το δεύτερο γραφείο που αφορά το επενδυτικό πλαίσιο Δυτικών Βαλκανίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 28 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.