ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Στην Pimco ο έλεγχος των τραπεζών

11:59 - 28 Σεπ 2012 | Οικονομία
Κύπρος: Στην Pimco ο έλεγχος των τραπεζών
Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανέθεσε στην Pimco τον έλεγχο των κυπριακών τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που συνεργάζονται μαζί τους μετά τις ζημιές που κατέγραψαν και τις ανάγκασε να ζητήσουν οικονομική βοήθεια.

Ο έλεγχος, στον οποίο θα υποβληθούν πέντε κυπριακές τράπεζες και αντιπροσωπευτικό δείγμα συνδεδεμένων συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων, περιλαμβάνει αξιολόγηση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και διεξαγωγή άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων μέσω της οποίας θα καθοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες του κάθε τραπεζικού ιδρύματος, ανέφερε η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.


   Ο έλεγχος πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της τρόικας.


   Τα τραπεζικά ιδρύματα που θα υποβληθούν στον έλεγχο είναι τα εξής: Τράπεζα Κύπρου , Λαϊκή Τράπεζα , Ελληνική Τράπεζα, Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα μαζί με αντιπροσωπευτικό δείγμα συνδεδεμένων συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων, Ταμιευτήριο Λεμεσού, Eurobank Κύπρου και Alpha Bank Κύπρου.


   Ο έλεγχος θα διεξαχθεί από την εταιρεία Pimco σε συνεργασία με τον ελεγκτικό οίκο Deloitte για το μέρος του ελέγχου που απαιτεί ελεγκτική εξειδίκευση. 


   Τα αποτελέσματα της άσκησης για τον καθορισμό των κεφαλαιακών απαιτήσεων θα δημοσιοποιηθούν από τη κεντρική τράπεζα της Κύπρου αφού εγκριθούν από τη συντονιστική επιτροπή. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:34 - 28 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.