ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Herald Tribune και N.Y.T., γράφουν ότι το ΣΔΟΕ ξεψαχνίζει όσους Έλληνες αγόρασαν κατοικίες στο Λονδίνο

16:42 - 28 Σεπ 2012 | Οικονομία
Herald Tribune και N.Y.T., γράφουν ότι το ΣΔΟΕ ξεψαχνίζει όσους Έλληνες αγόρασαν κατοικίες στο Λονδίνο
Η Herald Tribune γράφει ότι οι Ελληνικές αρχές ζήτησαν από τις Βρετανικές αρχές και την έδωσαν, τηλίσταμετα ονόματα Ελλήνων που αγόρασαν ή πούλησαν ιδιοκτησίες τους από το 2009 μέχρι σήμερα.

Από τη λίστα που έχει παραλάβει το ΣΔΟΕ προκύπτει ότι 400 Έλληνες προέβησαν σε αγοραπωλησίες ακινήτων και πλέον εξετάζεται πόσοι από αυτούς μπορούν να χαρακτηριστούν φοροφυγάδες, δηλαδή αν προκύπτει από τις δηλώσεις τους ότι δικαιολογούνται οι κινήσεις αυτές. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στην εν λόγω λίστα περιλαμβάνονται γνωστοί επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές και επαγγελματίες αθλητές.

 

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα των New York Times, οι ελληνικές αρχές εξετάζουν τη λίστα προκειμένου να αποφασίσουν αν τα ονόματα που περιλαμβάνονται σε αυτήν –μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, τραπεζίτες, μεγαλοεφοπλιστές και επαγγελματίες αθλητές- έχουν εξαπατήσει τις φορολογικές αρχές, αποκρύπτοντας τα εισοδήματά τους.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές που εξετάζουν αυτές τις συναλλαγές, εκτιμούν ότι περίπου 250 Έλληνες επένδυσαν πάνω από 100 εκατ. στερλίνες σε πολυτελείς κατοικίες του Λονδίνου το 2009 και 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί με τη συνεργασία της βρετανικής κυβέρνησης.

 

Η επιδείνωσης της κρίσης το 2011 και εφέτος, οδηγεί στο συμπέρασμα πως είναι πιθανό οι εισροές αυτές να έχουν αυξηθεί.

Σύμφωνα με ειδικούς, δεν πρόκειται μόνο για άτομα που θέλουν να επιδείξουν τον πλούτο τους. Πολλοί από τους πρόσφατους Έλληνες αγοραστές προέρχονται από διάφορους κλάδους, όπως δικηγόροι, γιατροί, λογιστές και μεσαίοι τραπεζίτες, που πληρώνουν 300.000-500.000 στερλίνες για διαμερίσματα.

 

Από το 2008 και μετά όμως, όταν άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια τα προβλήματα της Ελλάδας, μια πολύ ευρύτερη «γκάμα» Ελλήνων επενδυτών στράφηκε στην λονδρέζικη αγορά real estate.

«Οι Έλληνες είναι σε πανικό», λέει η Σάντι Τριαντοπούλου της εταιρείας real estate EPPC, η οποία συνεργάζεται με πολλούς Έλληνες πελάτες. «Δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα λεφτά τους» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 28 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.