ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα δοθεί παράταση στην Ελλάδα, λέει η Φέκτερ

09:27 - 02 Οκτ 2012 | Οικονομία
«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ''τρέξει'' άμεσα τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών

Σε συνέντευξή της προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ, η Μαρία Φέκτερ παρατηρεί ότι «η Ελλάδα εργάζεται σκληρά» για τη βελτίωση της κατάστασής της. «Είναι σαφές ότι έχει τη βούληση», λέει χαρακτηριστικά \, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι η επιστροφή της χώρας στο δρόμο της δημοσιονομικής τάξης και της σταθερής οικονομίας.

 

«Οι πρώτες ενδείξεις προόδου σημειώνονται ήδη και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, στο πεδίο των εξαγωγών εξαιτίας της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας», επισημαίνει η συντηρητική υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι «όσο η Ελλάδα επιμένει σε αυτόν τον δρόμο θα έχει το δικαίωμα να γίνεται δέκτης της αλληλεγγύης των χωρών της ευρωζώνης».


Η Μαρία Φέκτερ απορρίπτει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του κοινού νομίσματος. «Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, θα το επιδείνωνε», καθώς σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα χρειαζόταν για περισσότερο χρονικό διάστημα την βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων της. «Γεγονός είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν ασύγκριτα ακριβότερη από τον δρόμο που διανύουμε τώρα», τόνισε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.