ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Κοντά στους 80.000 οι νέοι άνεργοι μέσα σ' ένα μήνα

10:42 - 02 Οκτ 2012 | Οικονομία
Σπάει κάθε ρεκόρ η ανεργία

Αυξημένοι κατά 1,7%, ή κατά 79.645 άτομα, ήταν οι άνεργοι στην Ισπανία σε μηνιαία βάση το Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκαν σε 4,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης της χώρας.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία σκαρφάλωσε, το δεύτερο τρίμηνο, στα επίπεδα - ρεκόρ του 24,6%, και είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «είναι έτοιμη να ενεργήσει σε περίπτωση αιτήματος» βοήθειας από την Ισπανία, δήλωσε χθες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, που είχε συναντήσεις με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

 

Ο κ. Ρεν διαβεβαίωσε ότι «εμπιστεύεται την αποφασιστικότητα της ισπανικής κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξυγιάνει την ισπανική οικονομία», που έχει βυθιστεί στην ύφεση και πλήττεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας. Καθώς η Ισπανία το 2011 παρουσίασε έλλειμμα 9,44% αντί για 6% του ΑΕΠ, όπως είχε δεσμευθεί, ο Όλι Ρεν εκτίμησε ότι «η δημοσιονομική σταθεροποίηση πρέπει να συνεχιστεί». «Οι αποφάσεις θα γίνουν πιο δύσκολες αν αναβληθούν», υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.