ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελευταία μέρα για την εξόφληση φόρων στις εφορίες

10:47 - 03 Οκτ 2012 | Οικονομία
Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων και την εξόφληση βεβαιωμένων χρεών, τελών και φόρων στις Εφορίες. Η υποβολή των δηλώσεων καθώς και η καταβολή των σχετικών οφειλών θα γίνεται χειρόγραφα και αποκλειστικά μέσω των ΔΟΥ.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία έληγε κανονικά την περασμένη Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, όμως λόγω των κινητοποιήσεων των εφοριακών, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει παράταση ως και σήμερα στους φορολογούμενους, για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

 

Η εν λόγω παράταση δεν αφορά σε όσους πρέπει να υποβάλουν Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου ΦΠΑ ή να δηλώσουν τη διαφορά των ακαθάριστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, για τη διαχειριστική περίοδο που έληξε μέχρι 31/12/2011, καθώς η σχετική προθεσμία για αυτούς παρατάθηκε έως τις 30 Οκτωβρίου 2012.

 

Πάντως, τα προβλήματα των πολιτών κατά τις συναλλαγές στις Εφορίες αναμένεται αν συνεχισθούν καθώς το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΔΟΥ αποφάσισε 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα μετά την εξαγγελία των μέτρων και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με την κατάθεση των μέτρων και την κλιμάκωση των αγώνων έως την επίτευξη των στόχων του κλάδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.