ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καπελέρης «κρεμάει» τον Παπακωνσταντίνου

15:12 - 03 Οκτ 2012 | Οικονομία
Ο κ. Καπελέρης διέψευσε τα όσα ειπώθηκαν γύρω απο τη λίστα που του παρέδωσε ο πρωην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην υπόθεση Καρούζου

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου έδωσε καμία λίστα. Μου έδωσε εμπιστευτικά και ατύπως 10 ονόματα από ότι θυμάμαι και όχι 20 όπως λέει σήμερα για να κάνω έρευνα προφίλ και μόνο. Δηλαδή τι είναι αυτοί οι 10. Διαπίστωσα ότι δεν ήταν πολιτικοί, ούτε επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας 20ετίας. Κοίταξα μόνο τι δουλειά κάνουν, αν είναι άνεργοι, που μένουν και παρέδωσα στον υπουργό τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που μου τα έδωσε. Δεν είδα την πλήρη λίστα και δεν θυμάμαι τα ποσά που είχαν τα 10 πρόσωπα ούτε το νόμισμα που ήταν», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

 

Σχετικά με την υπόθεση Καρούζου, δήλωσε ότι δεν ευσταθούν τα όσα λέγονται για κουκούλωμα της υπόθεσης, καθώς οι έλεγχοι για την υπόθεση ξεκίνησαν άμεσα. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το ΣΔΟΕ κάλεσε τον κ. Καρούζο τον Ιούνιο του 2010 μετά από φορολογική καταγγελία που είχε καταθέσει ο κ. Ιωσήφ Λιβανός και ξεκίνησαν άμεσα ο έλεγχος, τον Ιανουάριο του 2011: «Επεβλήθησαν πρόστιμα και δημεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία. Αυτό το λέω για όσους σήμερα μιλούν για κουκούλωμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.