ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διώτης: Υπάρχουν 5-10 φάκελοι που αφορούν φορολογικές υποθέσεις πολιτικών προσώπων

21:10 - 03 Οκτ 2012 | Οικονομία
«Μου ζήτησαν οι αντίδικοι της υπόθεσης Καρούζου, οι κύριοι Ζωγραφάκης και Λιβανός, να με δουν. Τους δέχθηκα στο γραφείο μου. Ήξερα ότι διενεργείται εισαγγελική έρευνα. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, ενώ υπήρχε σωρός αιτιάσεων των χειριστών για πολλούς, δεν μου είπαν τίποτα για πολιτικό πρόσωπο». Αυτά ανέφερε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης ερωτώμενος για την υπόθεση Καρούζου, στη μαραθώνια ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ» και τις υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

Αναφορικά με φορολογικές υποθέσεις πολιτικών προσώπων, ο Γιάννης Καπελέρης υποστήριξε ότι στη διάρκεια της δικής του θητείας δεν υπήρχαν έλεγχοι για πολιτικά πρόσωπα πέραν των δύο γνωστών υποθέσεων (Μαντέλη, Τσοχατζόπουλου), ενώ ο κ. Διώτης σημείωσε ότι δεν υπήρχε λίστα αλλά έγιναν μεμονωμένες και κατά περίπτωση έρευνες. Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι «υπάρχουν ασφαλώς 5-10 φάκελοι που είναι στο στάδιο τελικής έρευνας και αφορούν πολιτικά πρόσωπα» και πρόσθεσε ότι «ο αριθμός αυτών που ελέγχονται φορολογικά, συμπεριλαμβανομένων και προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενδεχομένως να είναι της τάξεως των 200-300».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η λίστα πρέπει να αξιοποιηθεί μόνο ως πληροφορία γιατί οι καταγγελίες δεν είναι ασφαλείς.
«Μπορεί να αφορούν ανώνυμη καταγγελία οι έλεγχοι και να μην προκύψει κάτι σοβαρό», πρόσθεσε.

Η Επιτροπή λόγω της πολύωρης συνεδρίασης αποφάσισε να καλέσει τη Δευτέρα το νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στυλιανό Στασινόπουλο, ενώ άφησε ανοιχτό να εξετάσει την πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου να κληθούν να καταθέσουν τόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο νυν υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.