ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 11 δισ. ευρώ το ποσό που θα ζητήσει η Κύπρος, σύμφωνα με το Bloomberg

12:52 - 04 Οκτ 2012 | Οικονομία
Μέχρι το τέλος του χρόνου το δάνειο στην Κύπρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το Bloomberg

Όπως αναφέρουν οι πηγές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Βάσος Σιαρλή οι εγχώριες τράπεζες, οι οποίες έχασαν πάνω από 4 δισ. ευρώ από την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, χρειάζονται 5 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια.

Ωστόσο από την πλευρά της η τρόικα τοποθετεί τις κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών στα 10 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα έπειτα από επικοινωνία που είχε μαζί του το Bloomberg.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σιαρλή έχει δηλώσει πως η κυβέρνηση χρειάζεται 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή χρεών και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2015.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές, επικαλούμενες πάντα τον υπουργό Οικονομικών, τόνισαν πως η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα είναι απαραίτητη ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έως το τέλος του έτους. 

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο κ. Σιαρλή μιλώντας στη βουλή εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν υπάρξει συμφωνία επί του μνημονίου στις 12 Νοεμβρίου, κι αν επικυρωθεί παράλληλα από εθνικά κοινοβούλια κρατών μελών της Ε.Ε., σε έξι βδομάδες, δηλαδή τέλος Δεκεμβρίου, η Κύπρος ενδέχεται να πάρει την πρώτη δόση οικονομικής βοήθειας από την τρόικα.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.