ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμέυσεις της» επανέλαβε ο Ρέσλερ

08:57 - 09 Οκτ 2012 | Οικονομία
«Οι Έλληνες πρέπει να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις» υποστηρίζει και ο Μάρτιν Σουλτς

«Η επίσκεψη της καγκελαρίου καταδεικνύει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη, ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις», υπογραμμίζει ο Φ. Ρέσλερ προς τη σημερινή Rheinische Post. Και συμπληρώνει: «Εάν επιτυγχάνεται αυτό ή όχι, θα το δείξει η έκθεση της Τρόικας».

Να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα, ζητά την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του προς την ίδια εφημερίδα: «Εν μέσω μιας βαριάς οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες κάνουν μαζικές περικοπές με πικρές κοινωνικές επιπτώσεις και αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία. Γι΄ αυτό και η Αθήνα χρειάζεται τώρα, πέρα από τις μεταρρυθμίσεις, κίνητρα για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση προκειμένου να βγει από τον φαύλο κύκλο του χρέους».

Όπως υπογραμμίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, εάν βοηθά η διάθεση επιπλέον χρόνου για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και μπορεί έτσι να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα και η ευρωζώνη στο σύνολό της, τότε είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας να συναινέσει σε αυτό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.