ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγκάθι για την επιμήκυνση η χρηματοδότηση.

08:10 - 10 Οκτ 2012 | Οικονομία
Το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος συζητήθηκε στις συνομιλίες με την Άγκελα Μέρκελ, χωρίς ωστόσο να δοθούν τελικές απαντήσεις. Άλλωστε και η γερμανική πλευρά δεν επιθυμεί να ανοίξει τα χαρτιά της, τόσο για λόγους εσωτερικούς, όσο και για λόγους τακτικής. Ωστόσο αποτελεί το βασικό σημείο αυτήντην ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης, καθώς σχετίζεται και με την συνολική πορεία των προγραμμάτων και των άλλων χωρών του Νότου.

 
Στο μεταξύ  τηλεφωνική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών με.

Οι δυο άντρες ενημέρωσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη για τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα της ανάπτυξης και της επιμήκυνσης, ενώ υπογράμμισαν πως ο μήνας που έρχεται είναι από τους κρισιμότερους, από τότε που η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο.

Αποφασίστηκε, επίσης πως τις επόμενες ημέρες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν εκ νέου σύσκεψη για να συζητήσουν τόσο τα αποτελέσματα του ταξιδιού της κ. Μέρκελ, όσο και την πορεία του προγάμματος, καθώς από την Τρίτη και πάλι η τρόικα πιάνει δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ανάλογα με την πορεία, της διαπργμάτευσης, μπορεί να γίνει την Πέμπτη.

Πάντως, εξερχόμενος το βράδυ της Τρίτης από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης υπολογίζεται το Νοέμβριο.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι η επιμήκυνση βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ωστόσο, όπως τόνισε, «το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα».

«Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα κινηθούν τα χρονοδιαγράμματα, απάντησε ότι η εικόνα είναι καλύτερη, ωστόσο «έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.