ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Aμερικάνοι ενδιαφέρονται για τα ελληνικά αεροδρόμια

00:44 - 11 Οκτ 2012 | Οικονομία
Οι Aμερικάνοι ενδιαφέρονται για τα ελληνικά αεροδρόμια
Έξω... πάμε καλά! Μεγάλη ανταπόκριση είχε η παρουσίαση των ελληνικών επιχειρήσεων, της οικονομίας και των προοπτικών της στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του πρώτου ελληνοαμερικανικού Greek Forum που διοργανώνει το Χ.Α.και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

 Παρά την πτώση της αγοράς χθες, οι Αμερικανοί fund managers ήταν πολύ αισιόδοξοι για τη χώρα μας! Επίσης, οξυμένο ήταν το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τις αποκρατικοποιήσεις (πολλές ερωτήσεις για το σχέδιο πώλησης των 22 αεροδρομίων) τις οποίες ανέλαβε να παρουσιάσει ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ι. Εμίρης. Το ενδιαφέρον, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη είναι τόσο μεγάλο που ο κ. Εμίρης ανέβαλε την πτήση του για μερικές ώρες αργότερα σήμερα.

Πάνω από 280 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων πολλοί διαχειριστές ξένων funds παρακολουθούν τις εργασίες του πρώτου Greek Forum που διοργανώνουν στη Νέα Υόρκη το Χ.Α. και το Ελληνο/αμερικανικό Επιμελητήριο.

 

Το συνέδριο ξεκίνησε με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις των Προέδρων του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Επιμελητηρίου κ.κ. Σ. Λαζαρίδη και Γ. Γραμματίδη οι οποίοι και τόνισαν ότι μέλημα και των δύο φορέων είναι, μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία που θεσμοθετείται ετησίως, η βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό καθώς και η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της, με στόχο την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων σε τομείς που η χώρα μας παρουσιάζει σημαντικά και αναξιοποίητα σε ορισμένο βαθμό πλεονεκτήματα. Αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο με τη συνεχή και ειλικρινή ενημέρωση των επενδυτικών φορέων σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στη χώρα και τις επενδυτικές δυνατότητες που αυτή παρουσιάζει.

 

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σ. Λαζαρίδης είπε ότι σε Έλληνες ιδιώτες επενδυτές αντιστοιχεί το 40% των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών τον Σεπτέμβριο, και αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο για τον συγκεκριμένο μήνα από το 2007.

 

Στο συνέδριο, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης παρέστησαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης. Και οι δύο αναφέρθηκαν στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πιο παραγωγική και ανταγωνιστική και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις που θα συμβάλουν στην αναθέρμανση της οικονομίας, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα επαναφέρουν την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Παρουσιάσεις στο συνέδριο πραγματοποίησαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης και ο Πρόεδρος του Invest in Greece κ. Άρης Συγγρός.

 

Aπό πλευράς εισηγμένων συμμετείχαν: Alpha Trust, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties,

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ιντραλότ, ΕΛΠΕ, MIG, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΤΑΙΠΕΔ, Attica Ventures, Ιnvest in Greece, ΤΑΙΠΕΔ. Το παρόν έδωσαν 70 fund managers, εκπροσωπώντας 55 funds, ενώ έγιναν 260 συναντήσεις.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.