ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιούφας: Aμεσα η κατασκευή του Βιομ. Πάρκου στην περιοχή Κουφαλίων

18:02 - 08 Σεπ 2006 | Οικονομία
Τα σχέδια της κυβέρνησης για την βιομηχανία και τις ΜΜΕ, ανακοίνωσε σήμερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, με αφορμή την θεμελίωση των εργασιών του Βιομηχανικού Πάρκου στην περιοχή των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει άμεσα, σε έκταση 500 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι το έργο, το συνολικό του κόστος του οποίου ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ. χρηματοδοτείται κατά 40% από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης εντάσσεται η υλοποίηση προγράμματος ύψους 200 εκατ. ευρώ, για την ανάταξη όλου του οργανωμένου συστήματος των Βιομηχανικών Πάρκων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, προβλέπεται η ανασυγκρότηση 27 περιοχών, εκ των οποίων οι έξι θα εκσυγχρονιστούν, ενώ ανακοίνωσε μέχρι το τέλος του 2008 θα έχουν δημιουργηθεί και 20 νέα Βιομηχανικά Πάρκα, σε διάφορες περιοχές, από τον Έβρο μέχρι και τα ακριτικά νησιά.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στα σχέδια του εκσυγχρονιστικού προγράμματος της κυβέρνησης για τη βιομηχανία και τις ΜΜΕ: Στην επιδότηση κατά 4 εκατοστιαίες μονάδες του επιτοκίου χρηματοδότησης των ΠΜΕ (που απασχολούν έως 20 άτομα) με δάνεια για τα οποία θα εγγυάται το ΤΕΜΠΜΕ και στη δημόσια χρηματοδότηση κατά 55% σύγχρονων επιχειρηματικών σχεδίων για την αύξηση της εξωστρέφειας και την ενίσχυση της βιωσιμότητας ΜΜΕ (που απασχολούν έως 250 άτομα στους κλάδους Κλωστοϋφαντουργίας-Ένδυσης Υπόδησης-Δέρματος) καθώς και όσων επιχειρήσεων προσφέρουν υποστηρικτικές προς αυτές υπηρεσίες.

Η δημόσια δαπάνη για το σκοπό αυτό φτάνει τα 23 εκατ. ευρώ (πρόγραμμα de minimis).

Στη συνέχεια, ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης και επιχειρήσεις που στεγάζονται στο χώρο. Με δηλώσεις του, τόνισε ότι η ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη στη χώρα από πλευράς μεγέθους (10.000 στρεμμάτων) και φιλοξενεί περισσότερες από 800 εταιρίες. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί ένα πρόγραμμα, ύψους 2 εκατ. ευρώ, για την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου, προκειμένου να εξυπηρετούνται πιο αποτελεσματικά οι επιχειρήσεις στην εποχή της νέας τεχνολογίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.