ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομοβροντία αντιδράσεων στις Κυβερνητικές εξαγγελίες

19:15 - 09 Σεπ 2006 | Οικονομία
Κανένα έργο δε γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Και ο κ. Καραμανλής παρέλαβε σχεδιασμένα, ώριμα, δημοπρατημένα έργα, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, για να εμφανίζεται δήθεν σήμερα σαν ο πρωθυπουργός των έργων, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκος Αθανασάκης σχετικά με τις επισκέψεις του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, σε έργα στη Θεσσαλονίκη. Βολές και από ΚΚΕ και Συνασπισμό.

Σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο κ. Αθανασάκης, σχολίασε πως η σελίδα που λέει ότι γύρισε ο κ. Καραμανλής, είναι μια σελίδα προς τα πίσω, προς τη συντήρηση και την οπισθοδρόμηση, προς την πελατειακή λογική και τη βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια πολιτική υπέρ των λίγων και «ημέτερων», μια πολιτική σε βάρος των πολλών, μια πολιτική κοινωνικής αδικίας, ανισότητας και υπονόμευσης της κοινωνικής συνοχής.

ΚΚΕ: Οι μεταρρυθμίσεις σύμφωνο θυσιών στο βωμό της κερδοφορίας

Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, αναφέρεται πως με το αναπτυξιακό πρότυπο που προβάλλει ο Κ. Καραμανλής δεν είναι νέο, αποτελεί συνέχεια της γνωστής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στην κατεύθυνση της πολύπλευρης κρατικής ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου με τις συνεχείς φοροελαφρύνσεις και τα λεγόμενα αναπτυξιακά κίνητρα. Στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζεται για μία ακόμη φορά, πως η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε νέα μεγαλύτερη επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους, ενώ το κοινό σύμφωνο «μεταρρυθμίσεων», που προτείνει ο πρωθυπουργός να συνυπογράψουν οι εργαζόμενοι, αποτελεί σύμφωνο θυσίας τους στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων.


Συνασπισμός: To νέο αναπτυξιακό πρότυπο διευρύνει τα προβλήματα

Από πλευράς Συνασπισμού, ο κ Γιάννης Δραγασάκης σχολίασε πως το «νέο αναπτυξιακό πρότυπο» για το οποίο μίλησε ο κ. Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι αυτό που έχει οδηγήσει και διευρύνει συνεχώς τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα και τις μεγάλες κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, καθώς πρόκειται για ένα συντηρητικό και νεοφιλελεύθερο πρότυπο και επισήμανε πως  η εμμονή σ’ αυτή την πολιτική συνεπάγεται διαιώνιση της μαζικής ανεργίας, ασύδοτες αγορές, ανεξέλεγκτη ακρίβεια, μεγαλύτερη εξάρτηση από τα διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια και τις απαιτήσεις τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.