ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόρος: Η Γερμανία θα σώσει το ευρώ ή θα το καταστρέψει

09:56 - 16 Οκτ 2012 | Οικονομία
«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει για την Ευρωζώνη ο Τζορτζ Σόρος, τονίζοντας ότι μόνο η Γερμανία είναι σε θέση να σταματήσει την κρίση που βιώνουν οι χώρες - μέλη της.

Σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή, η κρίση που περνά το ευρώ είναι τραγική και το Βερολίνο πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να σώσει το κοινοτικό νόμισμα.

 

«Σε διαφορετική περίπτωση η Γερμανία πρέπει να βγει από το ευρώ. Είναι πολύ πιθανό η σημερινή κατάσταση να οδηγήσει στη διάλυση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει ο κ. Σόρος.

 

Ο μόνος τρόπος για να δραπετεύσει η Ε.Ε. από αυτό τον κίνδυνο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Γερμανία να δεσμευθεί περισσότερο ώστε να εξυπηρετήσει όχι μόνο τα συμφέροντά της αλλά και αυτά των υπερχρεωμένων χωρών και να παίξει ηγεμονικό ρόλο.

 

Όπως τονίζει, η Γερμανία πρέπει να δράσει ως ηγέτης μια ένωσης, κατά τον ίδιο τρόπο που έδρασαν οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Η άλλη λύση θα ήταν να εγκαταλείψει η Γερμανία το ευρώ. Τότε το πρόβλημα θα εξέλιπε.

 

Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής δηλώνει short στο ευρώ και παρακινεί τους επενδυτές να σορτάρουν εξίσου, αν θέλουν να βγουν κερδισμένοι

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.