ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό πώληση τα ΕΛΠΕ στις αρχές του 2013

12:04 - 16 Οκτ 2012 | Οικονομία
Υπό πώληση τα ΕΛΠΕ στις αρχές του 2013
Σε διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, μεταξύ άλλων εταιριών και περιουσιακών στοιχείων, αναμένεται να προχωρήσει σύντομα το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του την Τρίτη.

Τα ΕΛΠΕ θα συμπεριλαμβάνονται στο δεύτερο γύρο των αποκρατικοποιήσεων μετά τις έξι που βρίσκονται εν εξελίξει και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2013.


   "Θα προκηρύξουμε κάποιους σημαντικούς διαγωνισμούς τους επόμενους μήνες", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης σε συνέδριο.


   Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ , του ΟΛΠ  και του ΟΛΘ , καθώς της ΕΥΑΘ  και της Λάρκο.


   Παράλληλα, αναζητά στρατηγικούς επενδυτές για το Ελ. Βενιζέλος, την Εγνατία Οδό, τα ΕΛΤΑ, καθώς και για άλλα μικρότερα αεροδρόμια και μαρίνες.


   Οι πρώτες μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, της ΔΕΠΑ και του 33% του ΟΠΑΠ , αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2013.


   Εκτός από τη μείωση του χρέους, η κυβέρνηση προσδοκά από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων να προσελκύσει επενδύσεις 60 δις ευρώ, να δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας και να πετύχει ετήσια φορολογικά έσοδα 3 δις ευρώ, αυξάνοντας το ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα ανά έτος, συμπλήρωσε ο Εμίρης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:29 - 16 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.