ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoA: Η Ισπανία θα προσφύγει σίγουρα στο μηχανισμό στήριξης

13:03 - 18 Οκτ 2012 | Οικονομία
«Η κυβέρνηση Ραχόι θα καταθέσει το αίτημα, το μόνο που απομένει είναι το πότε θα συμβεί αυτό» τονίζεται σε ανάλυση της Bank of America

Όπως διαφαίνεται, οι πιέσεις των αγορών προς την Ισπανία έχουν αποδυναμωθεί, με αποτέλεσμα πολλοί να εκτιμούν πλέον πως ίσως να πάρει ακόμη και… μήνες προκειμένου η Ισπανία να ζητήσει τη βοήθεια των εταίρων της. «Ισως να αισθάνονται πως δεν είναι ανάγκη να προχωρήσουν σε συμφωνία άμεσα. Εάν κοιτάξει κανείς τις αγορές τώρα, δεν υπάρχει μεγάλη πίεση και είναι γεγονός πως για να πάρεις κάτι από τους πολιτικούς πρέπει οι αγορές να πιέσουν» σχολιάζει η Jane Foley, αναλύτρια από την Rabobank. «Ο Ισπανός πρωθυπουργός χρειάζεται πίεση και προς το παρόν δεν την έχει».


Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Bank of America Merrill Lynch υποστηρίζοντας πως η περιορισμένη πίεση που ασκούν στη χώρα οι αγορές, θα καθυστερήσει την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον Ισπανό πρωθυπουργό έως το τέλος του έτους, ακόμη κι έως τις αρχές του 2013.


Η πίεση, ωστόσο, φαίνεται ότι έρχεται κυρίως από τις τράπεζες, όπου τα επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν κατά 10,5% τον Αύγουστο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.


Όμως υπάρχει κι άλλο ένας βασικός λόγος για την καθυστέρηση που δεν είναι άλλος από τις τοπικές εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου και τις 25 Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.