ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δηλώσεις των ευρωπαϊων αξιωματούχων στη σύνοδο κορυφής.

14:14 - 19 Οκτ 2012 | Οικονομία
«Υπάρχει πολιτική βούληση ώστε μέχρι το Δεκέμβριονα έχει βρεθεί το νομικό πλαίσιο για την τραπεζική εποπτεία της Ε.Ε.» δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ωστόσο πως «δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε ένα ή δύο μήνες.» Η κυρία Μέρκελ ανέφερε ακόμα πως πέρα από την ενιαία εποπτική αρχή για τις τράπεζες, χρειάζεται και ένα σαφές νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

 

Από την πλευρά του, ο Μαριάνο Ραχόι τόνισε ότι ότι «ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση" για το εάν η Μαδρίτη θα ζητήσει στήριξη από τους μηχανισμούς της ευρωζώνης.»

 

Συμπλήρωσε ότι η γενική απεργία που προκηρύχθηκε στην Ισπανία για τις 14 Νοεμβρίου «δε συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων».

 

Ο Χέρμαν βαν Ρομπάϊ στις δηλώσεις του θέλησε να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη. Όπως τόνισε, στη Σύνοδο των "27" έγινε μια αναλυτική ανασκόπηση της τρέχουσας κατάστασης στην ΕΕ.

 

Πρέπει να επικεντρωθούμε σε επενδύσεις που θα επιφέρουν ανάπτυξη, αλλά και στο εξωτερικό εμπόριο. Στο επίκεντρο πρέπει να βρεθούν επίσης και οι βιομηχανικές πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και θα μειώσουν την ανεργία, δήλωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 19 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.