ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ξηλώνονται" οι προιστάμενοι μεγάλων Εφοριών

08:57 - 20 Οκτ 2012 | Οικονομία
Με τροπολογία που κατετέθει στη Βουλή, παύονται οι διευθυντές, προιστάμενοι και τμηματάρχες μεγάλων ΔΟΥ και η θητεία τους περιορίζεται το μέγιστο σε τρία χρόνια. Θα ξιολογούνται δε, κάθε τρείς μήνες προκειμένου να φέρουν αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρει:

 

Από τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών. Προκειμένου να διασφαλιστεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, προβλέπεται ακόμα ότι η ετήσια θητεία των προϊσταμένων μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, συνεπώς η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία. Η αξιολόγηση θα γίνεται κάθε τρεις μήνες.

 

* Ανοίγει ο δρόμος για την στελέχωση του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους. Για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες  προβλέπεται ότι η στελέχωση του νέου Σώματος θα γίνει από υφιστάμενους ελεγκτές με τουλάχιστον διετή εμπειρία. Αν υπάρχει διετής εμπειρία, δεν χρειάζεται και η προβλεπόμενη συνέντευξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.