ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Και το "υψόμετρο" στα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

20:41 - 22 Οκτ 2012 | Οικονομία
Την προσθήκη και του κριτηρίου «υψομέτρου» για την λήψη του επιδόματος θέρμανσηςαπό τους δικαιούχους ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ειδικότερα, πέρα των γεωγραφικών και εισοδηματικών κριτηρίων, εφεξής και το κριτήριο του υψομέτρου θα λαμβάνεται υπόψη προκειμένου να ληφθεί από τον δικαιούχο το εν λόγω επίδομα.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία σε έντονους τόνους διέτεινε πως «η πολιτική σας είναι απαράδεκτη - και θα γίνει αιτία να παγώσει κόσμος, τόσο στις πόλεις όσο και στο βουνό».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη παράλληλα, υπογράμμισε αναφορικά με την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με τον φόρο πετρελαίου κίνησης, πως «Το χτύπημα του λαθρεμπορίου καυσίμου είναι υπόθεση πολιτικής βούλησης. Το μέτρο της εξίσωσης των φόρων κατανάλωσης, θα οδηγήσει σε συνολικότερη μείωση των κρατικών εσόδων, λόγω της προβλεπόμενης μείωσης της ζήτησης. Όσο υπάρχει το ναυτιλιακό πετρέλαιο, το παράθυρο του λαθρεμπορίου θα γίνει ορθάνοιχτη πόρτα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.