ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιτουρίδης: Ίσως και μεγαλύτερη από 25 δις. ευρώ η περιουσία των ταμείων

17:12 - 11 Σεπ 2006 | Οικονομία
Έως το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα έχει αναλυτική «εικόνα» για την κινητή και ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων η οποία φαίνεται να ξεπερνά τα 25 δις. ευρώ.

Αυτό εξάγεται από την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας των Ταμείων, που συμμετείχε και ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδης.Με το πέρας της συνεδρίασης ο υπουργός δήλωσε ότι εντείνεται η προσπάθεια για να «νοικοκυρευτεί» το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα ενώ η κατεύθυνση προς την οποία δουλεύει η επιτροπή είναι η μελέτη όλων των στοιχείων που αφορούν στην κινητή και ακίνητη περιουσία των Ταμείων που ξεπερνά τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η περιουσία θα επαναξιολογηθεί και ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τελικά θα αποδειχθεί υψηλότερη από αυτή που υπολογίζεται σήμερα.

Η επιτροπή αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων - της οποίας προεδρεύει ο υποδιοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ. Θωμόπουλος και συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη καθώς και διοικητικά στελέχη των υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας –θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια εμπειρία για την αξιοποίηση πόρων ασφαλιστικών Ταμείων. Το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα δουλέψει η Επιτροπή είναι η 31η Δεκεμβρίου αυτής της χρονιάς.

Εν συνεχεία, η Κυβέρνηση θα «εντρυφήσει» πάνω στα πορίσματα της Επιτροπής και στις αρχές του νέου χρόνου θα πάρει τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του όλου συστήματος της αξιοποίησης της Κινητής και Ακίνητης περιουσίας των Ταμείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.