ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιώσεις στην ανταγωνιστικότητα της Ελλάδα διαπιστώνει η Eurobank

17:52 - 25 Οκτ 2012 | Οικονομία
Στο 4,5% του ΑΕΠ εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας για το 2012 η Eurobank Research, στην τελευταία ανάλυσή της, επισημαίνοντας ότι ήδη διαφαίνονται σημάδια ενίσχυσης της προσαρμογής του εξωτερικού τομέα της χώρας.

Η Eurobank διαπιστώνει σημαντικές βελτιώσεις σε διάφορους τομείς, οι οποίοι ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Κατά τους αναλυτές της Eurobank, το εξωτερικό έλλειμμα της χώρας για το σύνολο του 2012 εκτιμάται ότι θα μειωθεί περισσότερο από ότι αναμενόταν, υποχωρώντας στο 4,5% του ΑΕΠ ή και χαμηλότερα επίπεδα.
Η Eurobank Research εκτιμά ότι η εν λόγω βελτίωση αντανακλά κυρίως τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος και του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων (κατά 4,6 δισ. ευρώ και 3,3 δισ. ευρώ αντίστοιχα) και σε μικρότερο βαθμό την αύξηση των πλεονασμάτων  του ισοζυγίου υπηρεσιών και τρεχουσών μεταβιβάσεων (κατά 0,67 δισ. ευρώ και 0,45 δισ. ευρώ αντίστοιχα).
Για την αγορά εργασίας η Eurobank Research υποστηρίζει ότι η προσαρμογή των μισθών στην Ελλάδα προχωρά με γοργούς ρυθμούς και μάλιστα πιο γρήγορα απ' ότι προβλέπεται στις βασικές εκτιμήσεις της τρόικας.
Διαφαίνεται ότι έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, υποστηρίζει η Eurobank.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.