ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιθετικούς τρόπους για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συστήνει η Eurobank

13:46 - 01 Νοε 2012 | Οικονομία
Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο επιθετικούς τρόπους, σημειώνει σε ανάλυσή της η Eurobank, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη για επιπρόσθετες ενέργειες μείωσης του χρέους.

Στόχος, σύμφωνα με την έκθεση “Σενάρια δημοσιονομικής βιωσιμότητας και η ανάγκη για επιπρόσθετες ενέργειες μείωσης του χρέους”, είναι η συγκράτηση του ρυθμού της ύφεσης και τα μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης.
Η έκθεση της Eurobank αναλύει τα πιθανά σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι για το ζήτημα της βιωσιμότητας τους χρέους,  και οποία συμπεριλαμβάνουν την επαναγορά ομολόγων, τη βελτίωση των όρων των δανείων του επίσημου τομέα ή ακόμη και η επιμήκυνση του ορίζοντα προβλέψεων.
Σύμφωνα με τον  Δρ. Πλάτωνα Μονοκρούσο,  επικεφαλής χρηματοοικονομικής ανάλυσης της τράπεζας, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί μία πιο «επιθετική» αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Έμφαση αναμένεται να δοθεί στις στρατηγικές για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους και/ή στο μελλοντικό κόστος εξυπηρέτησης.
Το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί σε στρατηγικές για τη συγκράτηση του ρυθμού της ύφεσης και σε μέτρα ενίσχυσης για την επαναφορά σε τροχιά ανάπτυξης, εκτιμά ο κ. Μονοκρούσος, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο δεν είναι απαραίτητο μόνο για την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα, αλλά επίσης αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη σταθεροποίηση της δημοσιονομικής θέσης της χώρας σε βιώσιμη βάση.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.