ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάργηση της είσπραξης εισφορών στο πρώτο 5ημερο του μήνα ζητά το ΒΕΠ

17:35 - 01 Νοε 2012 | Οικονομία
Επιστολή διαμαρτυρίας, σχετικά με την υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς το Ταμείο εντός των πέντε εργάσιμων ημερών του επόμενου μήνα, αντί της τελευταίας ημέρας του, απέστειλε προς τον διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), Ανδριανός Μιχάλαρος.

Στην επιστολή, η οποία συνυπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του ΒΕΠ, Γ. Μιχαλάκη και κοινοποιείται, επίσης, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ιωάννη Βρούτση και στον γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Π. Κοκκόρη, η διοίκηση του ΒΕΠ μεταφέρει τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών επιχειρήσεων- μελών του για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4075/2012 (άρθρο 20), σύμφωνα με τον οποίο οι επιχειρήσεις υποχρεούνται στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ εντός των πέντε εργάσιμων ημερών του επόμενου μήνα, αντί της τελευταίας ημέρας του.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, το θέμα της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών μηνός Οκτωβρίου μέχρι και την πέμπτη εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου 2012 δημιουργεί πολλά προβλήματα, αφενός γιατί οι επιχειρηματίες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για τις διαδικασίες υπολογισμού της μισθοδοσίας, που δεν έχουν ολοκληρωθεί και αφετέρου, γιατί σημειώνεται περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση, σε μία περίοδο που τα προβλήματα των επιχειρήσεων διογκώνονται μέρα με τη μέρα.
Ο πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει με δήλωσή του ότι: «Είναι αυτονόητο και πλήρως κατανοητό ότι πρέπει να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ρευστότητας, που αντιμετωπίζει. Θεωρούμε όμως ότι η ρύθμιση αυτή, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, δεν θα αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, γιατί πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και δεν θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται το πρόβλημα της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών και να συσσωρεύονται οι ανεξόφλητες εισφορές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.